Wekelijkse lessen

*Wekelijkse lessen najaar 2023 :

De wekelijkse lessen is bedoeld voor mensen die echt met het draaien aan de slag te willen, maar ook voor diegene die het al een beetje kan en uren willen maken. Het is dus een mix van verschillende niveaus, ook omdat de meeste cursisten niet stoppen na één lesblok!  Voor echte starters adviseer ik om eerst een tweedaagse voor starters te doen, zodat al een beetje kennis hebt gemaakt met de klei en het draaien en om te ontdekken of het echt iets voor je is….. Ook zou je kunnen overwegen om voor aanvang van het lesblok een privélesje te nemen.

Stap voor stap ga ik je de techniek van het pottenbakken leren. We starten met het draaien van kommen en cilinders. Wanneer je wat meer gevorderd bent, kunnen we dit uitbreiden met eventueel borden, deksels en oren. Maar dat is niet alles…Voor mij is het decoreren van het draaiwerk een belangrijk onderdeel van het vervaardigen van keramiek. Ook dat wil ik je graag leren. Zelf werk ik voornamelijk met engobe (gekleurde kleislib) om patronen en tekeningen op het gedraaide werk te schilderen. Werken met papieren sjablonen, sgraffito (gedeeltelijk wegkrassen van de engobe laag), mishima, stempelen en schilderen zijn voorbeelden van de talloze mogelijkheden die er zijn.

*Wat kun je verwachten?

  • 10 Lessen van 2,5 uur, in de ochtend van 9.30- 12.00 uur en in de avond van 19.30-22.00 uur. Het laatste kwartier gebruiken we om op te ruimen en schoon te maken.
  • De lessen vinden plaats in mijn atelier/souterrain, Westeinde 14 in Moordrecht (ingang tuinzijde).
  • Duidelijke instructie en intensieve begeleiding aangezien de groepjes uit max. 5/6 personen bestaan.
  • Gebruik van gereedschappen (draaischijf, kwasten, afdraai gereedschap, loomers, snijdraad ect.).
  • Het cursusgeld is inclusief alle benodigde materialen en biscuit- en glazuur stook van 10 werkstukken gemaakt tijdens de les. Mocht je meer maken breng ik daar iets voor in rekening.

Dinsdag avond : 3, 10, 17, 24, 31 okt. 7, 14, 21, 28 nov. en 5 december 2023

Woensdag ochtend :4, 11, 18, 25 okt. 1, 8, 15, 22, 29 nov. en 6 december 2023

Vrijdag ochtend : 6, 13, 20, 27 okt. 3, 10, 17, 24 nov. 1 en 8 december 2023 (VOL)

*Wat zijn kosten?

Voor een blok van 10 lessen betaal je €385- incl. 21% BTW. Aanmelden kan via het invullen van het contactformulier, geef dan duidelijk aan welke groep je voorkeur heeft en eventueel een tweede keus. Ook ontvang ik graag je telefoonnummer en wat je draait ervaring is. Je aanmelding is echter pas definitief na ontvangst van de volledige betaling van het lesgeld. Meer hierover vindt je in de info die ik je per e-mail opstuur. Check ook mijn Algemene Voorwaarden.