Cursus pottenbakken

 *Cursus Pottenbakken bij Kleur Keramiek

Leuk dat je interesse hebt in draailessen bij mij. Er zal een wereld voor je opengaan als je je eenmaal waagt aan dit mooie ambacht! Stap voor stap ga ik je de techniek van het pottenbakken leren. We starten met het draaien van kommen en cilinders.  Wanneer je wat meer gevorderd bent, kunnen we dit uitbreiden met eventueel borden, deksels en oren. Maar dat is niet alles…

Voor mij is het decoreren van het draaiwerk een belangrijk onderdeel van het vervaardigen van keramiek. Ook dat wil ik je graag leren. Zelf werk ik voornamelijk met gekleurde kleislib om patronen en tekeningen op het gedraaide werk te schilderen. Werken met papieren sjablonen, sgraffito (gedeeltelijk wegkrassen van de engobe laag) en schilderen zijn voorbeelden van de talloze mogelijkheden die er zijn..

   

*Wat kun je verwachten?

  • Lessen van 2,5 uur op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend van 9.30- 12.00 uur én op woensdagmiddag van 13.00-15.30 uur. Het laatste kwartier gebruiken we om op te ruimen en schoon te maken.
  • De lessen vinden plaats in mijn atelier/souterrain, Westeinde 14 in Moordrecht (ingang tuinzijde).
  • Duidelijke instructie en intensieve begeleiding aangezien de groepjes uit max. 5/6 personen bestaan.
  • Gebruik van materiaal (draaischijf, klei, engobe, glazuur, kwasten, afdraai gereedschap, loomers, snijdraad ect.).
  • Het cursusgeld is inclusief stook- en materiaalkosten voor 1 werkstuk per afgenomen les. Dat betekent dat je bij 12 lessen 12 werkstukken mag draaien, decoreren, biscuitbakken, glazuren en glazuur stoken. Mocht je nou lekker   doordraaien en heel veel meer gaan produceren, dan zal ik daar iets voor in rekening brengen.

*Geplande de cursus data in 2019 :

  • Maandag blok 2 (12x ochtend):   9, 16, 23, 30 sept, 7, 14, 28 okt, 4, 11,18, 25 nov. en 2 dec (inhaalles week 50) 2 plekjes vrij! 
  • Woensdag blok 2a (12x ochtend): 11, 18, 25 sept, 2, 9, 16, 30 okt, 6, 13, 20, 27 nov. en 4 dec (inhaalles week 50) Wachtlijst!
  • Woensdag blok 2b (12x middag):  11, 18, 25 sept, 2, 9, 16, 30 okt, 6, 13, 20, 27 nov. en 4 dec (inhaalles week 50) Wachtlijst!  
  • Vrijdag blok 2 (12x ochtend):  13, 20, 27, sept, 4, 11, 18 okt, 1, 8, 15, 22, 29 nov. en 6 dec  (inhaalles week 50) Wachtlijst!

*Wat zijn kosten?

Voor een blok van 12 lessen betaal je €325. Aan het eind heb je de mogelijkheid om een eventuele gemiste les in te halen.

Nieuw! Draai-tweedaagse Nieuw! * 

Zoals jullie weten is het draaien op de elektrische schijf een vaardigheid die door veel kilometers te maken kan leiden tot mooie resultaten. Daarom wil ik de mogelijkheid bieden om een hele dag heerlijk te draaien, zodat je nu eindelijk eens een mooie serie (dezelfde) kommen of mokken kan draaien. Of wellicht wil je je storten op groter, van de mast, borden of een pot mét deksels draaien. De week erna gaan we alles van de eerste dag afdraaien en decoreren zodat het werk biscuit gebakken kan worden. Daarna zal ik al het gemaakte werk transparant glazuren en nog een keertje voor jullie bakken. Ook voor starters is het een uitgelezen kans om kennis te maken en de eerste vaardigheden onder de knie te krijgen!

* In 2020 ga ik er weer een aantal plannen, waarschijnlijk in mei/juni en  aug/sept. Heb je interesse dan kun je je vast op de lijst laten plaatsen zodat je als eerste de definitieve data ontvangt.

Twee dagen aan de slag van 9.30 tot 16.30 uur (het laatste kwartier is voor schoonmaken en opruimen). Duidelijke instructie en intensieve begeleiding aangezien de groepjes uit max.6 personen bestaan. Inclusief lunch, koffie en/of thee. Gebruik van gereedschap en inclusief materiaal en stookkosten voor alles wat na die twee dagen klaar is en biscuit gestookt kan worden. Kosten €185,-

*Meer informatie of aanmelden?

Dat kan via het invullen van het contactformulier.

    

    

    

(Werk van cursisten)