Lessen & Workshops

Ben je al besmet met het kleivirus, dan ben je bij Kleur Keramiek aan het juiste adres voor lessen en workshops. Zo geef ik wekelijkse lessen pottenbakken, decoratieworkshops, workshops porselein draaien en soms een meerdaagse zomerweek. Ben je starter of op zoek naar een adresje voor vrijgezellenfeest, kinderfeestje of bedrijfsuitje dan verwijs ik je graag door naar andere ateliers die dit wel in hun programma hebben opgenomen.

Voor mij is het decoreren van het draaiwerk een belangrijk onderdeel van het vervaardigen van keramiek. Zelf werk ik voornamelijk met engobe (gekleurde kleislib) om mijn werk te decoreren. In mijn lessen en workshops is er dan ook veel aandacht voor de verschillende decoratie technieken. Naast de twee-, meerdaagse en wekelijkse cursussen organiseer ik ook workshops waar we ons beperken tot het decoreren van werk, dit is geschikt voor ervaren handvormers én draaiers. Als leidraad hiervoor dient het boek ‘Kleurrijk Keramiek’ wat ik schreef en ook via mij te bestellen is.

  • Mijn atelier bevindt zich in het souterrain van ons huis in Moordrecht en heeft een eigen ingang en toilet. Bij mooi weer kunnen de openslaande deuren naar de tuin open. 
  • Hieronder volgen alle lessen en workshops die gepland staan voor de komende tijd. Zit een workshop vol dan kun je je altijd op de reservelijst laten plaatsen of op de lijst voor geïnteresseerden, dan ontvang je een mailtje zodra er nieuwe data bekend zijn. Een les of workshop gaat door bij minimaal 5 aanmeldingen.

Wekelijkse draailessen

Klik hier voor meer info

In mijn atelier organiseer ik in het voor- en najaar een reeks wekelijkse lessen waarin we gaan draaien, afdraaien en decoreren. Om aan te sluiten moet je al een beetje draait ervaring hebben.

Decoratie workshops

Klik hier voor meer info

Voor handvormers en draaiers organiseer ik decoratie workshops. Op eigen leerhard werk ga je verschillende decoratie technieken toepassen met engobe. Ook leg ik uit hoe je zelf engobe maakt in mooie kleuren.

Porselein workshops

Klik hier voor meer info

NIEUW! Voor degene die het aandurven om eens met porselein te draaien organiseer ik een 3 daagse porselein workshop.

Zomerweek in IJlst

Klik hier voor meer info

Op diverse plekken organiseer ik meerdaagse (zomer) weken waarin we ons heerlijk kunnen onderdompelen in het draaien en decoreren.

Privé les pottenbakken

Klik hier voor meer info

Ben je al een tijdje aan het draaien, maar loopt ergens tegenaan. Een paar privélesjes helpen je een stuk verder!

Algemene voorwaarden

Klik hier voor meer info

Hier vind je mijn algemene voorwaarden die gelden voor de wekelijkse lessen en korte workshops.

Werk van cursisten:

 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Kleur Keramiek
Average rating:  
 9 reviews
 by Melou van den Berg van De Kleizaak
Een cursus waar je écht iets leert!

Vorig jaar een week in IJlst (fr) kennisgemaakt met de draaistijl en decoreerkunde van Inge. Wat een feestje was dat! Ik ging naar huis met bagage waar ik elke dag weer iets aan heb in mijn werk. Inge kan goed uitleggen en heeft een fijne gestructureerde werkwijze. Daarnaast is ze waanzinnig vakkundig in haar gedetailleerde creaties en het ‘gemak’ waarmee ze deze op haar keramiek zet. Een dikke aanrader, haar workshops!!

 by Yvette Pietersz
Porcelein workshop

Wat een leuke workshop!
3 dagen draaien, afdraaien en decoreren.
De workshop is zo ingedeeld dat je alle tijd hebt om alle stappen door te lopen.
Goede uitleg en begeleiding van Inge. En natuurlijk al die geweldige kleuren om mee te decoreren.

 by Erika van Rijn
3-daagse Porseleinworkshop

Toen de porseleinworkshop voorbij kwam, heb ik me gelijk aangemeld. Een paar jaar geleden een paar blokken bij Inge gedraaid, dat was ook al zo fijn. Dus een makkelijke keuze om bij Inge met porselein aan de gang te gaan.
Het waren 3 heerlijke dagen. 1e dag lekker draaien, oefenen met het porselein. 2e dag alles netjes afdraaien en vast decoratie demo. 3e dag eerst uitleg intarsia, schellak en uitsparingstechniek.

Fijn om in een kleine groep , 6 cursisten, bezig te zijn. Alle aandacht voor je, en verzoeknummertjes werden gedraaid.

Een aanrader wanneer je heerlijk ontspannen porselein wilt ontdekken.

 by Tuin Atelier Karen
Een kleurrijke wereld

Kleurkeramiek is een echte heerlijkheid. In Inge haar prachtig huiselijk atelier werd ik 2 dagen lang ondergedompeld in de voor mij ongekende wereld van het decoreren met engobes. Met haar kunde en enthousiasme wakkert ze de passie nog meer aan … Je gaat naar huis met een hoop kennis en een gelukzalig gevoel.
Dank u wel Inge. Tot ziens,
liefs Karen x

 by Marjan Snoep
Veel geleerd

Inge maakt zulke mooie werkstukken dat mijn keuze, bij wie ik zou willen leren draaien, als vanzelf op haar viel. Ook de voor mij nieuwe manier van decoreren met zelfgemaakte malletjes was een welkome aanvulling. Inge legt alles met veel geduld en vakkennis uit. Je wordt in Moordrecht ontvangen in een efficiënt ingericht en licht atelier en de groepsgrootte is zodanig dat alle deelnemers ruim aandacht krijgen. Echt een aanrader voor wie wil leren draaien en/of kennis wil uitbreiden.

 by Yvette
Super leuke cursus

Als je overweegt een cursus draaien te gaan volgen bij je bij Inge aan het goede adres. Gezellige lesdagen, waarin het draaien goed en duidelijk wordt uitgelegd. Daarnaast is het decoreren van gedraaid werk ook een belangrijk onderdeel. Zoveel mooie kleuren engobes om mee te werken.
Ik heb met veel plezier de lessen bij Inge gevolgd.

 by Ria van Gameren
Gewoon doen!!

Als er iemand is die haar vak verstaat, is het Inge.
Ik heb een behoorlijke periode bij haar op draailes gezeten.
Inge heeft een prachtig, ruimtelijk atelier, en mooie en goede materialen.
Haar lessen zijn helder en duidelijk, heeft aandacht voor iedereen en veel geduld.
Haar draaitechniek, kleurgebruik en prachtige stijl van decoreren maakt haar uniek.
Heb er met veel plezier op les gezeten en raad het je echt aan.
Je krijgt er absoluut geen spijt van.

 by Anne Marie
Superleuk@

De 2-daagse cursus bij Inge was een feestje! Nog nooit een potje gedraaid en na deze twee dagen al een leuk begin gemaakt om thuis verder te draaien! Was een gezellige sfeer, duidelijke uitleg, goede hulp en mooie producten. Een aanrader dus!

 by Elsbeth
Aanrader!

Met veel plezier heb ik 2 jaar lessen gevolgd bij Inge. Ze is een meester in haar vak en geeft op een rustige en duidelijke manier uitleg. Ik heb het pottenbakken ervaren als een heerlijke, ontspannende bezigheid. De lesruimte ziet er mooi en netjes uit, de draaischijven zijn van goede kwaliteit en ze heeft onwijs veel hulpgereedschap en engobes in mooie kleuren. Verder gaat ze zorgvuldig om met gemaakt werk en steekt echt tijd in het hele proces van klei tot eindresultaat. Een aanrader dus! 🙂