Over mij…

 

Mijn naam is Inge Burgerhoudt (1965). 

Zolang als ik me kan herinneren ben ik al aan het creëren, niets is leuker dan zelf dingen maken. Ik heb altijd veel getekend, en vroeger veel gehandwerkt en eigen kleding gemaakt. Het was dan ook niet vreemd dat ik daar mijn beroep van wilde maken. Zo ben ik na mijn middelbare
school naar de lerarenopleiding gegaan voor de vakken tekenen en textiele werkvormen. Dat bleek toch niet de juiste opleiding voor mij. Ik stapte over naar de kunstacademie richting mode- en dessinontwerpen en was daarna jaren met veel plezier werkzaam als stylist van kinderkleding. In die tijd leerde ik heel veel op commercieel gebied en ook deed het ontwerpen op de computer zijn intrede. Ook heb ik in die tijd veel gereisd, zowel voor mijn werk als privé. Van al die bagage – van kunstopleiding, werk en reizen – heb ik nu nog veel profijt en zonder zou ik niet zijn waar ik nu sta.

Na een periode waarin ik drie prachtige dochters heb gekregen, af en toe nog in de mode werkzaam was en veel heb geschilderd, ging ik in 2013 een nieuwe uitdaging aan. Ik startte met de driejarige opleiding tot keramist bij de Nederlandse Keramiekopleiding (voorheen SBB) in Gouda. Ik had nog altijd een grote wens om mijn eigen gedecoreerde servies te maken, en daar was nu de tijd en gelegenheid voor. In 2016 haalde ik mijn diploma, deed vervolgens de masterclass draaien en volgde workshops bij verschillende porseleindraaiers. Ik maak voornamelijk gebruiksgoed en ben gek op het werken met kleur en (botanische) decoraties, waarin duidelijk de invloed van mijn mode- en dessinopleiding te zien is. Mijn werk verkoop ik voornamelijk online via mijn Etsy webshop en af en toe sta ik met mijn werk op een keramiekmarkt. Het blijft bijzonder dat mensen mijn werk kopen en er zo blij van worden. Verder geef ik sinds eind 2016 met veel plezier draai- en decoratielessen aan kleine groepjes cursisten in mijn eigen atelier.

Als kers op de taart werd ik in 2020 door uitgeverij Forte Creatief gevraagd om een boek te schrijven over keramiek, ik heb deze uitdaging met beide handen aangenomen,  het resultaat vind je hier!